levesek

 2. KARÁCSONI SÜTŐTÖK KRÉMLEVES

Hozzávalók:

  • 1-2 sütőtök (1 kg körüli)
  • 2-3 szem krumpli
  • 1 dl főző tejszín vagy tej
  • 2 fej vörös hagyma
  • apróra vágott baconszalonna
  • olívaolaj
  • bors
  • 2 leveskocka
  • tejföl
  • levesbetétnek:
  • egy marék pirított tökmag
  • tökmagolaj
  • kéksajt darabkák vagy bármilyen kedvelt reszeltsajt
  • pirított kenyér

A hagymát és a bacont apróra vágjuk és megpiritjuk szép barnára, ropogósra, ehhez hozzáadjuk a már előre megsütött héjából kikapart tököt. A kockára vágott burgonyát külön leveskockával  kevés vízben készre főzzük, majd a felét rádobjuk a tökre és az így kapott pépet  krémesre turmixoljuk. A krémet felöntjük a burgonya sós levével és a maradék apróra vágott burgonyával hozzáadunk tejszínt vagy tejet izlés szerint. tejföllel és választott levesbetéttel tálaljuk.


 


 

1. HIDEG UBORKALEVES

Hideg, nyári uborkaleves

Nincs is jobb a nyári hőségben, mint egy finom, frissítő leves, ami könnyen elkészíthető főzés nélkül és még egészséges is.

Hozzávalók:...

1 db uborka
2 kis pohár sovány joghurt
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kapor

citromlé
víz

Az uborkát megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük, majd megsózzuk egy egy edényben félretesszük 20 percre. Addig megpucoljuk a hagymát és apró kockákra szeleteljük és szintén megsózzuk. A két gerezd fokhagymát vagy apróra vágjuk vagy fokhagyma törővel áttörjük.
Az uborkáról leöntjük a levet, amit eresztett, majd egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát majd a két pohár joghurtot. Kicsit elkeverjük majd fokozatosan elkezdjük felönteni kb 7 dl vízzel és egyenletesen elkeverjük. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy leves állaga legyen.
Ízlés szerint még sózzuk, illetve hozzáadjuk a kaprot és kb 1,5 evőkanál citromlevet. Az egészet betesszük a hűtőbe kb. 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!
_______________________________________________________________________________________________________________________
 
 

Készíts ingyenes honlapot Webnode