17 CSOKIS GESZTENYETORTA

Fénykép: Csokis gesztenye torta 

Hozzávalók
20 dkg darált zabpehely
50 dkg gesztenyepüré (cukormentes!)
5 dkgi vaj
4 dl tej
1 cs csokis pudingpor (cukormentes!)
10 dkg "cukor"
4 dl tejszín

Elkészítés
A darált zabot összegyúrjuk 40 dkg gesztenyepürével és a vajjal. Egy tepsi aljába nyomkodjuk. És egy kis időre hűtőbe tesszük.
A pudingport megfőzzük a tejjel és a "cukorral", majd összekeverjük 10 dkg gesztenyepürével, és a tésztára kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és az előző krémre tesszük. A tetejére diabetikus csokoládét reszelünk.

Csokis gesztenye torta

Hozzávalók
20 dkg darált zabkorpa
50 dkg gesztenyepüré (cukormentes!!!!!!!!!!!!!!)
5 dkg vaj...
4 dl tej
1 cs csokis pudingpor (cukormentes!)
10 dkg "cukor"
4 dl tejszín

Elkészítés
A darált zabot összegyúrjuk 40 dkg gesztenyepürével és a vajjal, édesítővel. Egy tepsi aljába nyomkodjuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
A pudingport megfőzzük a tejjel és a "édesítővel", majd összekeverjük 10 dkg finomra reszelt gesztenyepürével, és a tésztára kenjük.
A tejszínt kevés édesítővel kemény habbá verjük, és az előző krémre tesszük. A tetejére diabetikus csokoládét reszelünk.

 

16 LIGHT SZALONCUKOR  

Paleo Szaloncukor Klaudiától


 "Rumos aszalt szilvás-diós bonbonok

Hozzávalók kb. 18-20 darabhoz...
10 dkg aszalt szilva
víz
ízlés szerinti rum aroma
7 dkg dió
 LIGHT JAM
ízlé szerinti fahéj

 MÁZHOZ:
cukormentes csoki
1 tk LIGHT VAJ
kevés víz

Az aszalt szilvát beáztatjuk kb. fél óra-órára annyi langyos vízbe, amennyi ellepi, öntünk hozzá rumaromát is, amennyit ízlésünk kíván. A többi hozzávalót aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a leszűrt szilvát is és az egészet pépesítjük-aprítjuk.  A masszát bonbonformába (gumis jégkockatartó, vagy gyúrjuk) adagoljuk és hűtőbe tesszük, nálam bő fél napot töltött hidegben.

A darabokat a szilikonformából kinyomkodjuk és bevonjuk a csokival, amihez a csokit vízgőz fölött a vízzel és vajjal felolvasztjuk. ehhez hurkapálcát vagy fogpiszkálót használunk segítségként és a bevont darabokat rácson szilárdítjuk. Ha a csoki megkeményedett, kapszlikba helyezzük/megesszük/elajándékozzuk stb. "
Továbbiak


 

15. RÁKÓCZI TÚRÓS

alakbarát változatban



 Hozzávalók:
...
Tészta:
15dkg zabkorpa

2db tojás sárgája kikeverve

2 db tojásfehérje habbáverve
 2 e.k. 12%-os tejföl
2,5dkg light vaj
Édesítő
1/2 cs. sütőpor
Vanília aroma

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt 20x30cm-es tepsibe tesszük. Megkenjük cukormentes baracklekvárral

Majd rátesszük a túrós tölteléket

Töltelék:
500g zsírszegény túró
vanília aroma
édesítő

2 ek tejföl

2 tojásfehérje

180-200 fokon 15percig sütjük.

Közben  édesítővel kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ha letelt a 15perc a túró fölé kenjük a tojáshabot és 160 fokon addig sütjük még a süteményt, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Összesen 20 szelet lett.


 

14 Lekváros, sült alma – a téli kedvenc


 
Az előkészítés 10 perc, ha fél órával korábban kelsz reggel, egy jól záródó dobozban ebédre még langyos finomságod lehet.

Kép


 


 

Hozzávalók:


 

ropogós alma


 

4 szem dió valamint darált dió


 

½ tk frissen facsart citromlé


 

Diabetikus barack lekvár, ne legyen túl híg


 

egy csipet fahéj


 

Az elkészítés tényleg nagyon ergyszerű:


 

Az almákat meghámozod!!!!, kettévágod,  a magházukat kivágod, (az aljukat vízszintesre levágom, így nem fog billegni),
baracklekvárt összekevered darált dióval és az így kapott pépet beletöltöd a magház helyére
ennek tetehére egy fél diót teszel,
Egy nagy sütőtálba sorakoztatod a szépségeket, sütőben, közepes lángon, húsz perc alatt kész is a mennyei édesség. …és ha igazán finomat szeretnél, akkor egy csipet fahéjat is szórhatsz a tetejükbe… 


 


 


 

13. MÁKOS TÚRÓGOMBÓC


 "Szuper konnyu,gyors,finom es egeszseges turogomboc!!:)

Hozzavalok:
500 gr zsirszegeny turo...
100 gr zabkorpa (daralt)
4 tojas feherje (felverve)
2 tojas sargaja KIKEVERVE
edesitoszer izles szerint
vanília aroma
meggy/afonya
a legvégén mak(daralt cukormentes)


A hozzavalokat a tojasfeherje és mák kivételevel, osszegyurjuk,majd az így kapott túrós masszához a legvegen a feherjet is hozzaadjuk es meg egyet gyurunk rajta óvatosan.10 percig pihentetjuk, majd golf labda nagysagu golyokat formazunk belole es a kozepebe meggyet/afonyat teszunk.
Forrasban levo vizben 5 percig fozzuk.
Ha megftt Daralt makba forgatjuk,majd megszorjuk edesitoszerrel a tetejet.Natur joghurtal talaljuk..
Jo etvagyat!!!"


 

12. KÓKUSZOS TÚRÓGOLYÓ

 

 

Hozzávalók: sovány túró

vanilia aroma

kókuszreszelék és kókusz aroma

1-2 ek tejföl vagy natur light krémsajt

kevés zabkorpa (épp csak annyi hogy gyúrhatóvá váljon a massza)

édesítő

Hozzávalókat összegyúrjuk és golyókat formázunk belőlük. A golyókat kókuszrexelékbe forgatjukv.

 

11. Túrófelfújt
 


Hozzávalók:
25 dkg sovány túró
édesítő

3 db tojás
1 db citrom
2 evőkanál zabkorpa

Hogyan készítsd el?
A tojás sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd hozzákeverjük a zabkoprát, az áttört túrót, a citrom reszelt héjár és a levét is.
Óvatosan beleforgatjuk a habnak felvert tojásfehérjéket. Az elkészült tésztát szufflé vagy muffin formákba kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.

Tipp: diétás lekvárral vagy diétás szörppel ( narancsos diét piroska ) tálaljuk!


X. Banános süti karamellöntettel
 


1 csomag NoCarb tészta
1 közepes banán
2 tojás...
fahéj
édesítő
A tésztát leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a banánnal együtt pépesre turmixoljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk az édesítővel és a fahéjjal, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tésztás-banános pépet hozzáadjuk a tojás sárgájához, majd az egészbe óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot.
A tésztát gyümölcskenyér formába öntjük, és hőlégkeverésen 180°C-on 25 percig sütjük.
Öntetnek én karamell ízű proteinport kevertem ki krémes állagúra, ezzel locsoltam meg. Természetesen bármilyen más fehérjével, illetve kakaóporból készült öntettel is bolondíthatjuk.. De magában is nagyon finom..

 

IX. Banános gesztenyegolyók
 


Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza - cukormentes
2 db kisebb banán
1 dl tejszín
ízlés szerint édesítő
rumaroma

Forgatni:
10 dkg diét csokoládé
1 ek vaj - laktózmentes

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan össze turmixoljuk, majd betesszük a hűtőbe 3-4 órára.
Ha letelt az idő, akkor golyókat formálunk belőle vizes kézzel, majd a csokoládét a vajjal és tejszínnel felolvasztjuk, majd bele forgatjuk a golyókat és rácsra tesszük.
Betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön és a csoki megdermedjen rajta.
Szerző: Kiss Mónik

VIII.

Kókusz domb
 

Hozzávalók:

Fehér:...
6 db tojásfehérje
30 dkg kókusz reszelék
ízlés szerint édesítő

Barna:
6 db tojássárgája
20 dkg szezámpehely
rumaroma
35 dkg vaj
10 dkg kakaópor

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd bele tesszük az édesítőt és kókuszreszeléket, majd alapossan meggyúrjuk.
A barna részhez is a hozzávalókat alaposan össze gyúrjuk.
Majd muffin formát folpackal kibélelünk.
Bele teszünk egy adag fehér részt, majd az aljára barna részt.
Majd ha az összes kész, akkor lefóliázzuk, és mehet egy napra a hűtőbe hogy össze álljon.
Másnap kifordítjuk a formából.

 

VII JOGHURTOS GYÜMÖLCS SALÁTA

gyümölcsöt (alma, ananász, narancs, eper, barack, szőlő, kivi, málna, körte, stb) felkockázzuk és light gyümölcsjoghurtba, vagy édesített natúrjoghurtba belekeverjük. Fagyi kehelyben tálaljuk.

___________________________________________________________________

VI.Túrógombóc nyáriasítva

A nagy klasszikus habkönnyű nyári változata. Miniatűr túrógombócok, prézli nélkül, tojássárga nélkül, csak tojásfehérje habbal, meggyszósszal és sok friss piros gyümölccsel. Ezeket a kis gombócokat egy meggyleves betétjének is simán el tudnám képzelni, ha egyszer megérteném, hogyan lehet egy étkezést édességgel kezdeni.

Túrógombóc nyáriasítva

(3 adag)

250 g túró

1 citrom finomra reszelt héja

1 tk vanilia aroma

1-2 tojásfehérje

egy csipet só

édesítő

1. A túrót áttöröm, a vaníliaaromával és a citromhéjjal ízesítem.

2. A tojásfehérjét a sóval lágy habbá verem, hozzáadom az édesítőt, és keményre verem. Kiveszek belőle egy kicsit, és fellazítom vele a túrót. Csak ezután forgatom a maradék habot a túróhoz.

3. Egy teáskanálnyi golyókat gyúrok a masszából, és forró vízbe dobom pár percre. Ha feljön a víz tetejére, egy percig még főzöm, aztán kiveszem őket, de óvatosan. Hagyom kihűlni.

________________________________________________________________________________________________________________

V.UPDATE AMERIKAI PALACSINTA

Hozzávalók:  

4 tojás

1 dl tej, 1-1 dl szóda

4-5 ek zabkorpa

1 kk sütőpor

Só és porrázúzott édeske

És annyi Update liszt, hogy palacsintatésztánál picit sűrűbb legyen

(ha viszont túl  sűrű akkor szódát még tehetünk hozzá)

Olajt, vajat egyáltalán nem használunk

Fenti hozzávalókat összeturmixoljuk

Megpucolunk 4-5 db almát és belereszeljük a tésztába, hogy sűrű főzelék állaga legyen (lehet más gyümölccsel pl banánkarikákkal is bolondítani)

Olaj nélkül az így kapott masszából egy merőkanállal teszünk egy forró teflonba, de nem csurgatjuk körbe, hanem hagyjuk hogy a teflon közepén lepényszerűen süljön, majd óvatosan megfordítjuk.

Ha kész light lekvárral, gyümölccsel, joghurttal vagy diétás túrókrémmel ízesítjük vagy bekenjük a tetejét. (ezt a palacsintát nem lehet feltekerni).

TIPP: formaszaggatóval kis kerek lapocskákat vágunk és akár mákos gubának is felhasználhatjuk.

TIPP: olvastam egy olyan változatot ahol liszt egyáltalán nincs benne, csak 1 kiskanál sütőpor. Még nem próbáltam, vár szerintem annak inkább tojásrántotta jellege lehet.

______________________________________________________________________________________________________________

IV.

JOGHURTOS HIDEG TORTA

Natur Joghurt 6 deci

Hab tejszín 3 deci

1-2 csomag zselatin

3 evőkanál kristálycukornak megfelelő édesítő

Vanilia aroma

Gyümölcs (akár narancs is)

 

A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot az édesítővel, aromával összekeverjük, picit meglangyosítjuk, majd belekeverjük a kevés vízbe feloldott zselatint. Lassan beleforgatjuk a tejszínhabot, majd egy folpackkal kibélelt formába öntjük, majd beledobáljuk a gyümölcsöket. Hütőben hagyjuk megdermedni.

_______________________________________________________________________________________________________________

III.

DIÉTÁS TRÜFFEL  (TRIFLE)  I.

A Hozzávalókat rétegesen egymásra tesszük és a hűtőben tároljuk

diétás Tejberizs

diétás Édesített  natur joghurt

Cukormentes cerbona szétmorzsolva

diét Gyümölcs joghurt

Diétás puding

Banán

Diétás Jam

____________________________________________________________________________________________________________

II. ALMÁS-TÖKÖS MUFFIN

 

 

Hozzávalók:

3/4 kg nyers sütőtök

3/4 kg alma

3 tojássárgája

5 tojásfehérje

150 g mazsola

500 g túró

1 csomag sütőpor

100 g update liszt

200 g árpakorpa

Édesítőszer

Elkészítése: a nyers tököt valamint a nyers hámozott almát sajtreszelővel lereszeljük és a levét jó alaposan kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a mazsolát és a túrót,  a lisztet és korpát és az így kapott masszát átkeverjük. Tojásfehérjét és sárgáját felverjük hozzákeverjük az porrátört édesítőtablettát, sót és sütőport, majd ezt is belegyúrjuk a tésztába. Ha mindez kész akkor muffin formába kanalazzuk és megsütjük.

Tipp: ha szilikon formát választunk, akkor azt nem kell kivajazni így még diétásabb.

_____________________________________________________________________________________________________________

I.

Diétás Kókuszdió
 

Hozzávalók egy kis adaghoz (10 darab, tényleg kicsi adag, nálam 1 étkezés volt):
50 g zabpehely (apró szemű)
50 ml sovány tej...
25 g csokis / natúr / vaníliás fehérjepor (ki lehet hagyni)
1 tk. keserű kakaópor
1 ek. főzött kávé
1 ek. diabetikus baracklekvár (ha fehérjepor nélkül készítjük, 1 tk. elég)
pár csepp rumaroma
pici fahéj
30-40 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 8 tabletta porrá törve)

A belsejéhez:
80-100 g sovány/zsírszegény túró (én 100 grammot használtam fel, így elég nagy lett a fehér rész aránya, szóval lehet kevesebbel is készíteni)
csipetnyi őrölt vanília / 1 kk. vaníliás xilit
10 g kókuszreszelék
35-45 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 9 tabletta porrá törve)

A forgatáshoz: kókuszreszelék (8-10 g)

Elkészítés:
A tejben elkeverjük a kávét, rumaromát és édesítőt. A zabpelyhet teflonserpenyőben szárazon, kevergetve kicsit megpirítjuk. Ráöntjük a tejet, addig kevergetjük (takarékláng felett) amíg az egészet be nem szívja. Összekeverjük a fehérjeporral és a kakaóporral, fahéjjal, hozzáadjuk a baracklekvárt, és alaposan összegyúrjuk (ha nem állna össze, pár csepp tejet/vizet lehet hozzáadni).

A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a vaníliát, kókuszt, édesítőt.

Összeállítjuk a sütit: a zabpelyhes masszából vizes kézzel kb. kisebb diónyi mennyiséget veszünk, golyót formálunk, kilapítjuk, a közepére túrókrémet teszünk (egyszerűbb, ha ezt is golyóvá formáljuk előtte), és félgömb formára alakítjuk. Más módszerrel is lehet készíteni persze, a lényeg, hogy kókuszdió-szerű kis félgömb kerekedjen a dologból :))

Azonnal is fogyasztható, de sokkal finomabb, ha néhány órára hűtőbe tesszük.
 
 
 

Készíts ingyenes honlapot Webnode